Masopust 2011

Srocování masek

Srocování masek

Je tady sobotní březnové slunečné odpoledne. Na zuberské náměstíčko začínají ze všech přilehlých ulic přicházet masky, nad kterými až přechází zrak. Při bližším pohledu zjistíte,  že jsou zde masky všech věkových kategorií. Nejmladší maska se veze v kočárku a ta nejstarší? Kdo ví, kde je jí konec.

A kdo že to letos přišel podpořit místní tradici masopustu? Tak třeba hlavní skupinou byly tři pracovnice firmy KUK –  kontrolní úklidová komise, která byla sice vybavena košťaty a lopatami a dalším nářadím, ale příliš jej nepoužívala, prý pouze a výhradně jenom kontrolují správně provedený jarní úklid. Téměř všude byly shledány závady.

Průvod masek

Průvod masek

Pěkná dvojice byla Pat a Mat, dokonce ve dvojitém vydání,  ale znáte je. Od nich raději dál. Sice si s sebou nesli nějaké nářadí a nabízeli pomoc s opravou či dokonce vyrobením čehokoliv, ale pro jistotu nikdo jejich nabídky nevyužil.

No ale parádní návštěva k nám zavítala až z dalekého východu. Jakýsi zapomenutý tank Ivan se k nám prostřílel přes hory ,  lesy a lučiny. Hlaveň měl zanešenou čímsi neidentifikovatelným  a ani náš KUK si s tím neporadil.

Potom se také přihnala rolička toaletního papíru, která za sebou vlekla…no jistě, co jiného, bylo to roztomilé  hovínečko.

Nesmíme také zapomenout na dvě  myšky tanečnice , jedna se  projížděla na koloběžce a druhá se ji snažila dohnat, ale příliš se jí to nedařilo.
Ozdobou masopustního průvodu byly také malí Indiáni, princezny a kovbojové , roztomilý tygřík, dvě  berušky parádnice, malé uklizečky,  dráček  Soptík, jakýsi Beduín a Avatar, jedovatá muchomůrka, také vodník a mladá podomní prodavačka alternativní bylinkové medicíny. Samozřejmě, že pokud jste měli zájem o její zboží, mohli jste ochutnat vzorek, přeci nebudete kupovat zajíce v pytli. Nechyběl ani malý večerníček.

Občerstvování

Občerstvování

Velikým překvapením byla také neočekávaná  návštěva z vesničky střediskové. No a kdo jiný než pan Pávek a Otík, měl rohlík i stylový chrup.A za nimi se přířítilo jakési ptačisko s velkým krčiskem, mělo cedulku nekrmit a byl to pštros. Jen Irénka nám chyběla, asi se bála tak velkého ptáka.
Celý masopustní průvod doprovázel na harmoniku Antonín Jinek. Počasí přálo, zpívalo se a tančilo,  komu chyběly tekutiny, doplňoval pitný režim  z vlastních nebo nabízených zásob. Dobré byly i všechny ty koblížky, které k masopustu patří. Samozřejmě, že většina masek skončila v místní restauraci – zasloužily si to. Tak za rok zase na zuberském náměstíčku v masopustním průvodu.