Barevné odpoledne v Zubří

Stejně tak jako každým rokem, i letošní prázdniny utekly všem dětem jako voda a nový školní rok už začal klepat na dveře. A než zase všichni zasednou do školních lavic, trošku zábavy zcela jistě nezaškodí.

SDH Zubří připravil pro zuberské děti docela zajímavé příjemné odpoledne laděné do pestrých pastelových barev. Vše začalo poslední srpnovou neděli na návsi. Každý účastník přišel sladěn do jedné barvy, takže se to všude hemžilo žluťásky, modrásky, červeňásky, zeleňásky a dalšími barvami. Dokonce přišly barevně sladěné i celé rodiny! Všichni si řádně prostudovali speciální mapu, aby dobře zvládli připravenou trasu a nevynechali žádný z úkolů. Krásná procházka kolem Zubří čekala na 80 dětí a jejich rodiče.

První úkol bylo malování barvami na volné téma, zvládli všichni bez problémů. Malovali velcí i malí a když byli se svým dílem spokojeni, tak se postupně začali trousit na trasu, aby plnili další úkoly. Zcela jistě bychom zde objevili nějaký skrytý talent, který naše Zubří za pár let proslaví.

Plnění úkolu

Plnění úkolu

Lovení barevných ponorek v mořské pěně dalo některým docela dost zabrat, stejně tak i zatloukání barevných hříbečků podle předlohy – tady se ukázalo, kdo umí počítat.Některé účastníky překvapil pohyblivý chodník s obrovitými žlutými a červenými stopami Yetiho (asi je zde ztratil, jak pelášil na sever). A co teprve stanoviště s názvem HOP and TROP !! Chytání kuliček do barevných kelímků. Tady byla nutná velká zručnost. Ale dokonce i malí caparti si s tím dokázali dobře poradit. A rodičové, aby nezůstali pozadu, museli svým potomkům dokázat, že to taky umí. Stejně tak veselé pro některé bylo stanoviště s hlavolamy. Tady prostě musela nastoupit týmová práce celých rodin!! Ale nikdo to nevzdal, protože se nechtěl nechat zahanbit.

„Hurá!! A teď se svezeme na motorkách!“ Ale kdepak! I to svezení si musel každý zasloužit – navléknout korálky z barevných bonbonů.

Malování na balónky

Malování na balónky

A potom už se začalo finišovat. Čekala na nás barevná překážková dráha – přelézalo se, podlézalo se, procházelo se slalomem i balancovalo na dlouhé kládě. Se zavázanýma očima museli děti poznat „něco,“ co našly v trávě – auto, lokomotivu, strom, pro starší i některá písmena abecedy. Prolezení červeným tunelem s mističkou barevných víček a nevysypat je bylo docela obtížné, ale jejich roztřídění do správné sklenice, to už bylo snadné. Bylo pěkné pozorovat, jak děti v barevných oblečcích pobíhají a hází víčka do pestře nazdobených sklenic. Jdeme dál a je zde úkol pro stavitele. Z velikých barevných kvádrů stavíme hrad. Radí i rodiče – aby stavba vydržela a nespadla. Předposlední úkol byla chůze na chůdách v překážkové dráze a nakonec si každý nafouknul balonek a krásně si jej nazdobil. A je tu cíl – naše výletiště, kde čeká zasloužená odměna v podobě balíčku plného sladkostí i dárkových předmětů. A kdo nebyl unaven, mohl se ještě vyřádit na skákacím hradě. Občerstvení bylo zajištěno, bylo pěkně, a tak jsme si všichni užili konec víkendu i prázdnin. A jako vždy se našli někteří škarohlídové, kterým se zdála naše barevná cestička příliš dlouhá. Těm musíme vzkázat, že tato akce byla ryze dobrovolná, nikoli povinná!!

Děkujeme sponzorům, kteří podpořili naši akci pro děti: Obec Zubří, SDH Zubří, Stavospol s.r.o., Jinkovi Marek a Miloslav, a jedni nejmenovaní ze Zubří.