Závody o párek v rohlíku 2009

Příprava traťe

Příprava traťe

Až se nás jaro zeptá, co jsme dělali v zimě, budeme moci s klidným svědomím odpovědět. Měsíc únor nám nabídl takovou spoustu sněhu, že jsme mohli každodenně prohánět svá líná těla na lyžích v okolí Zubří, abychom se potom mohli v té správné formě utkat na náročné trati při hlavních závodech. Ale i přesto, že sněhová nadílka byla bohatá, tak jsme museli na část trati nechat navést sníh a organizátoři této akce svými silami trať speciálně upravovali, aby měli všichni závodníci stejné podmínky a nedošlo k nějakému protestu.

Prostor startu

Prostor startu

Hlavní lyžařský závod byl vyhlášen na jedno nedělní odpoledne. Počasí nám přálo a účast závodníků předčila naše očekávání. Kategorií bylo hodně – každý si mohl vybrat tu svoji. Nejdřív proběhlo řádné zapsání do startovací listiny, závodníkům byla rozdána čísla, všichni řádně namazali a mohlo se začít startovat. Samozřejmě že nechybělo ani obecenstvo a každý závodník zde měl svého sponzora a fanouška.

Nejmladší závodník ještě nedosáhl věku 3 let a nejstaršímu bylo jen o něco málo více – zcela jistě již slavil 55 narozeniny. Za odvahu postavit se na startovací čáru byli odměněni všichni a na stupních vítězů je čekala nejen medaile, diplomy, ale i drobné sponzorské dárky. No a protože to byly závody o párek rohlíku, tak každý doplnil odebrané kalorie připravenou odměnou a šálkem dobrého horkého čaje.
Za hladký a úspěšný průběh akce je nutno poděkovat všem organizátorům a také sponzorům, kterými byli:
Obec Zubří, SDH Zubří, Jambor Jaromír ml., Jinek Marek.