Sportovní odpoledne v Zubří 2013

Sportovní odpoledne

Sportovní odpoledne

Přiblížil se konec letošních prázdnin, a tak jsme v naší obci uspořádali pro děti na oslavu nového školního roku „Sportovní odpoledne.“ Hlavními pořadateli této akce byl SDH Zubří a obec Zubří. Počasí bylo neočekávaně teplé a slunečné na letošní léto, a tak si příchozí sportovci mohli tuto akci pěkně vychutnat. Cestu si musel každý najít na mapě, ale pro rodilé zuberáky to nebyl žádný problém. Hned na prvním stanovišti museli všichni prokázat svoje sportovní nadání v jízdě na odrážedle, koloběžce či kole podle věkové kategorie, a to slalomem mezi překážkami.

Dalším úkolem bylo srazit míčkem pyramidu z kostek, házet kroužkem na tyč, zdolat překážkovou dráhu s malými dílčími úkoly jako byl kotoul vpřed či vzad, přeskok přes švédskou bednu, skok do dálky či hod do šaškova klobouku. Záludnou sportovní disciplínou byla jízda na speciálním vozíku s přitahováním se po laně a sběrem připravených plechovek. Dařilo se všem – velkým i malým. Stanoviště, kde musel každý podběhnout točící se lano, bylo pro některé hodně úsměvné, především pro některé prarodiče. Ale pohyblivý chodník nečinil problém nikomu. Hodně smíchu bylo na stanovišti s barevným padákem, kde se musel koulet míč a udržet jej v padáku aby nevypadl. To se líbilo dětem i dospělému doprovodu, a tak se dospěláci vrátili do svých dětských let alespoň na malou chviličku. Přenášení vody v kalíšku složitou překážkovou dráhou byl pro některé docela oříšek a dokonce došlo i na polití sebe sama, ale v krásném teplém počasí se všichni jen zasmáli se slovy“…však to uschne…“ a šlo se dál.

Sportovní odpoledne

Sportovní odpoledne

V cílové zatáčce musel ještě každý prolézt dlouhým tunelem, a potom zbývala už jen cílová rovinka a na jejím konci poslední disciplína – házení šipkami. Kdo se trefil do černého, dostal bonusovou odměnu. Na všechny účastníky sobotního sportovního odpoledne čekala velká taška plná dobrot a krásné barevné míče určené k dalšímu sportování. V cíli na místním výletišti čekalo na všechny občerstvení, děti si mohly zatančit při reprodukované hudbě a všichni společně si mohli popovídat o příjemně prožitém odpoledni.

V závěru děkujeme všem sponzorům, kteří přispěli k uspořádání této akce – bec Zubří, SDH Zubří, E-on, Medin a.s., Česká spořitelna, hostinec Zubří. Děkujeme!