Přes návesňák suchou nohou 2010

Závodník na trati

Závodník na trati

Letošní jaro bylo nezvykle chladné a deštivé, a tak jsme očekávali i stejně rozmarné léto. Přivítali jsem první letní den, rtuť teploměru začala prudce stoupat a již několik dní se držela docela vysoko, a proto se místní sbor dobrovolných hasičů rozhodl uspořádat poslední červnovou sobotu první ročník „chůze přes rybník“ neboť nultý ročník se konal již loni. Jestli si myslíte, že se někteří zalekli úzké lávky či snad trošku studené vody, tak se mýlíte. Sešlo se dosti odvážlivců ve věku od 7 do 40 let, snad asi tak možná třicet dva či o jednoho víc.

Pirátská vlajka

Pirátská vlajka

Tentokrát po rybníku plaval speciální člun s pirátem na palubě, který poskytoval poslední záchranu, ale opravdu poslední neboť byl vybaven vodní pistolí, a v cíli zase na ty, kterým se podařilo přejít lávku, čekala obrovitá žába.

Závod byl odstartován, světově proslulý konferenciér mluvil, obecenstvo povzbuzovalo. První kolo zvládli všichni dobře a čekala na nás malá kulturní vložka v podobě zuberského baletu.

Labutí jezero

Labutí jezero

Vážení přátelé, tohle ale nikdo nečekal! Přitančilo šest bílých labutí s jedním černým labuťákem a předvedli nám nesmírně náročné kreace. Měli jsme možnost shlédnout úžasnou práci nohou i rukou v Labutím jezeře. Závěrečné ovace nebraly konce. Myslím, že nám roste nová a mladá baletní krev. Samozřejmě, že se naši baletní mistři pokusili také přejít naši lávku, ale nejdále se podařilo dojít jen černému labuťákovi, jeho bílé partnerky skončily hned po prvních krocích ve vodách návesňáku.

A jaký byl závěr? Všichni účastníci dětské kategorie byli odměněni dobrou sladkostí a ti, co přešli nejrychleji a suchou nohou také nepřišli zkrátka. Ale o to zcela jistě nešlo ani organizátorům ani zúčastněným. Myslím, že nám zuberákům jde vždycky o to, jak se pobavit a žít si u nás, v té naší malé vesničce střediskové, tak nějak pěkně pospolu. A že se nám to stále daří, o tom není vůbec pochyb.