Kdo přejde „návesňák“ v Zubří suchou nohou?

Lávka na přechod

Lávka na přechod

Po letošních dlouhých deštivých dnech jsme se všichni těšili na sluníčko a koupání. A proč se u koupání i nepobavit? Proto se aktivní členové SDH Zubří rozhodli uspořádat neokázalou letní akci v „Přechodu přes rybník,“ nultý ročník. Prý to bude zábavná sportovní soutěž o hodnotné ceny.

Teplá srpnová sobota byla jako stvořená pro tuto taškařici. Na přítomné závodníky čekala perfektně připravená úzká lávka přes rybník a na startovní listinu se nechalo zapsat přes 70 odvážlivců ve věkové kategorii od 4 do 50 let mužského i ženského pohlaví. Ani na tomto závodě nechyběli předskokani – babka s dědkem, chlapeček se svojí kačenkou kolem pasu či jakýsi chlupatý mexičan. A tím byl závod odstartován.

Protřelý konferenciér mluvil, hudba hrála a kolem rybníka postávali správně naladění diváci, kteří povzbuzovali všechny přítomné závodníky. Samozřejmě, že nesměla chybět ani záchrana v podobě plavčíka a přijeli také dva zástupci ze známé Pobřežní hlídky, kteří se neúnavně vrhali do zčeřených vod, aby zachránili ty, kterým se nepodařilo přejít suchou nohou a skončili ve vodách zuberského návesňáku.

Pobřežní hlídka - Pumela

Pobřežní hlídka – Pumela

Bavili se nejen diváci, ale především závodníci. A což teprve, když na závěr prvního kola předvedly svou ladnou chůzi po úzké lávce tři místní vnadné akvabely. Všem se tajil dech a zrak přecházel. Krásné barevné úborky a neoholená nožiska byla naprosto nepřekonatelná. A jaký byl závěr? Všichni účastníci dětské kategorie byli odměněni dobrou sladkostí a ti, co přešli nejrychleji a suchou nohou také nepřišli zkrátka. Ale o to zcela jistě nešlo ani organizátorům ani zúčastněným. Myslím, že nám zuberákům jde vždycky o to, jak se pobavit a žít si u nás, v té naší malé vesničce střediskové, tak nějak pěkně pospolu. A že se nám to stále daří, o tom není vůbec pochyb.