Zubr na cedulovém náměstí v Zubří

Raut

Raut

Tak to se zase jednou v Zubří něco povedlo v té naší malé vesničce střediskové. No a jak by ne! Vždyť zde žijí tvořiví a pracovití lidé. A tak v hlavách sousedů vznikl nápad oživit Cedulové náměstí. Od nápadu je už jenom krok k realizaci. A tak se začalo řezat, vrtat, stavět, betonovat…a všichni se ptali, co se to děje? A protože to byla samozřejmě tajná akce, tak o ní, jak jinak, věděli skoro všichni. Ale protože zuberáci mají smysl pro humor, tak prý musí být slavnostní odhalení s projevem a famfárou, jinak by to nebylo ono. A taky pořádný „raut.“

Projev

Projev

Den „D“ byl stanoven na neděli 1.6.2008 na 14 hodin, ale nikdo o tom nevěděl, protože to byla tajná a soukromá akce….Když se blížila ta správná hodina, začali se na Cedulovém náměstí srocovat lidi nejen ze Zubří, a jakoby náhodou tam byly lavičky, kameraman, fotografové, sud s pivem a jakési dobroty k zakousnutí.

Aktéři akce

Aktéři akce

Pan Stanislav Havlíček zatroubil tuš, pan Pavel Svoboda přednesl svůj projev u řečnického pultíku a pak už se jen zatáhlo za provázek a …..všichni kulili oči na překrásné veledílo. Pochvalné přikyvování a okukování bylo na místě. A kdo se podílel na této „zuberské taškařici?“ Byli to pánové: Josef Dvořák, Jiří Humlíček, Ladislav Juránek, Adolf Peňáz a František Kotovic.

Zasloužená degustace

Zasloužená degustace

A protože bylo krásně, tak kdo přišel, poseděl, poklábosil, degustoval připravené vzorky …..no a nikomu nic nechybělo.A proč taky. Jo, a pokud se najdou rýpalové, kteří budou mít něco proti, tak ať si répajó…No, ale ono to mělo ještě malou kouřovou doutníkovou nevinnou dohru. A proč ne? Však ZUBR na Cedulovém námětí se odhaluje jen jednou a víckrát ne. Tak sousedi, těšíme se na Vaše další nápady!