Za náměstíčko krásnější 2009

Úklid štěrku

Úklid štěrku

Je takhle po zimě, slunečné dubnové sobotní dopoledne a spousta zuberáků už byla natěšena na práci venku, a tak vyrazila s košťaty, lopatami a hráběmi na úklid před svoje příbytky. Letošní zima byla bohatá na sníh až v únoru, ale přesto bylo na silnicích štěrku požehnaně. No a tak kohosi napadlo pozvat sousedy na malou soukromou brigádu … a prý: „Jdu Vás pozvat v rámci dobré sousedské spolupráce na brigádu na státní silnici před našima v 16 hodin. Svačina bude…“ Samozřejmě, že to bylo myšleno spíše v legraci, ale světe div se.!!! Všichni oslovení přišli a ještě někteří navíc, no tak tohle nikdo nečekal. Tak se začalo zametat, škrabat, …“ a nakládat to budeme na co…?“ Dobrá otázka. A jeden soused povídá, že skočí pro multikáru a budeme to rovnou nakládat, a to v rámci efektivnosti práci v 21. století.

Úklid štěrku u rybníku

Úklid štěrku u rybníku

A tak jsem zametali, škrabali a nakládali, a najednou jsme byli za „soukromou zónou“ a čistili jsme naše náměstíčko, nikdo nás sice nezval na oficiální úklid, ale myslím, že to nikomu z přítomných brigádniíků vůbec nevadilo, sjeli jsme náměstí i vyčistili jsme tak trošku před některými soukromými domy, pak přišel na řadu plácek před hasičskou zbrojnicí a kolem hráze rybníka. Jedna dobrá duše zašla i do místního „Čibu“ a nabídla momentálnímu osazenstvu, jestli by nechtěli také tak trošku uklidit venku. No a chtěli. Tak ta naše mládež není přece úplně zkažená!

 A tak jsme vlastně uklidili státní silnici skoro od Cedulového náměstí až ke kapličce. Kdo by to byl řekl, že ze soukromé brigády bude brigáda obecní??? A nikdo z nás nečekal žádné finanční ohodnocení, prostě jsme to udělali jen tak…Proč ne? Vždyť tady bydlíme, je to naše vesnička krásná středisková. Velký dík všem brigádníkům!! Pěkně jsme si přitom popovídali, zašli i na pivko a dokonce byla i slíbená svačina, která se tak trošku protáhla do večerních hodin. To bylo ale povedené sobotní odpoledne. Tak zase příští jaro na státní silnici! Jste zváni, zuberáci!