Zuberské čarodějnické rojení

OLYMPUS DIGITAL CAMERANa ukončení prázdnin a oslavu zahájení nového školního roku jsme v Zubří uspořádali pro naše děti zábavné odpoledne pod názvem “Čarodějnické zuberské rojení.“ Počasí bylo nádherné ostatně jako celé léto, a tak si to všichni kdo přišli, pěkně užili, ať to byli velcí nebo úplně ti nejmenší. Byla připravená jednotlivá stanoviště rozesetá v obci a jejím okolí. Hned na začátku si čarodějnice vyzkoušely dětskou zručnost v kresbě a provlékání čarodějnické pavučiny, a kdo obstál, mohl vyrazit a plnit další záludnosti ostatních čarodějnic.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA co všechny zúčastněné ještě čekalo? Tak třeba zametání šišek koštětem čarodějnicím na zimu nebo skládání čarodějnického obrázku z jedné známé pohádky. OLYMPUS DIGITAL CAMERATady se hodně zapojovali i rodiče a vrátili se tak do svých dětských let. Ale nutno říct, že to někomu i nešlo a zlobil se, jak je to pro něj obtížné. Co naplat, měl v dětství více skládat!! Někde zase musely děti převážet polínka čarodějnicím a stavět z nich hranici, aby si ji mohly čarodějnice potom zapálit. Ale prolézt dlouhatánským tunelem, no to chtělo hodně odvahy, ale i toho se každý dobře zhostil. A kdo došel až ke dvěma krásným mladým čarodějnicím, tak ten jim moc rád pomohl naházet do jejich kotle pár šišek na zimu. U nejvyššího čaroděje si každý musel najít cestu na koštěti lesem mezi stromy a překážkami. Nezabloudil nikdo. Ale nejtěžší úkol čekal před cílem. Tady si dvě zkušené ošlehané čarodějnice nachystaly na děti malou hádanku, přečíst čarodějnické písmo! A ejhle, to bylo něco! Téměř všem se kouřilo z hlav, nejen dětem, ale i jejich doprovodu. Po zdolání všech krkolomných úkolů si každý musel vypít ještě čarodějnický lektvar a pak dostal zaslouženou odměnu.

V cíli na všechny čekalo občerstvení, a kdo měl zájem, mohl si nechat na obličej namalovat něco zajímavého a krásného. Poděkování patří sponzorům akce – obci Zubří, SDH Zubří a Medinu a.s. a samozřejmě všem organizátorům, kteří nelitovali času ani námahy pro zdárný průběh akce pro zuberské děti.

Marta Juránková

Fotografie z akce