Bramboriáda v Zubří

Bramboriáda

Bramboriáda

Podzim začal klepat na dveře a s ním méně či více oblíbená činnost , a to vybírání brambor. Abychom se na ni dobře naladili, tak jsme se rozhodli uspořádat zábavné odpoledne v tomto duchu. Brambory jsme sice nevybírali, ale byla to taková malá průprava na tyto polní práce. Začátek září nám přál krásným slunečným počasím, byla neděle, a tak se na zuberském výletišti začaly scházet děti všech věkových kategorii spolu s rodiči. Počet se pohyboval kolem sta účastníků.

Bramboriáda

Bramboriáda

Na připravené trase čekaly bramborové úkoly více či méně obtížné.První úkol čekal na výletišti. Každý musel přijít vybaven tričkem, na které si tiskal bramborovými tiskátky své jméno a různé dekorační ozdoby. Když si je děti oblékly, přecházel všem zrak.Z dalších úkolů, které museli všichni překonat a prokázat zručnost, postřeh a někdy i odvahu to bylo třeba hledání zlaté brambory v písku, zdolávání překážkové dráhy s bramborou na zednické lžíci, slalom s „korbou“ naloženou bramborami , hledání brambor ve vysoké trávě, skákání v pytlích, házení bramborami do koše, navlékání bramborových ozdob – korálí a náramků, no prostě bramborami se to všude hemžilo.

Ale největší překvapení čekalo na všechny v cíli, kde kromě očekávané odměny mohli všichni ochutnat“ kulinářské speciality z brambor“- hranolky, bramboráčky nebo koláčky či placičky z brambor. Závěrečné posezení v sousedském duchu trvalo až do večerních hodin. Spokojeni se zdárným průběhem akce byli nejen účastníci, ale také organizátoři – SDH Zubří a Obec Zubří.